پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/02/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان چرام با اشاره به مضرات مصرف قليان گفت: مصرف قلیان یکی از عوامل اصلي بروز سرطان ريه، بيماري هاي قلبي و عروقي و ساير بيماري ها محسوب می شود.

کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان چرام با اشاره به مضرات مصرف قليان گفت: مصرف قلیان یکی از عوامل اصلي بروز سرطان ريه، بيماري هاي قلبي و عروقي و ساير بيماري ها محسوب می شود.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان چرام؛ سکینه رفیعی افزود: برخلاف بسياري از عقايد و باورهاي سنتي، دود منتشره از قليان حاوي مقادير بي شماري مواد سمي است.


وی با بیان اینکه اين مواد به عنوان عوامل اصلي بروز سرطان ريه و بيماري هاي قلبي عروقي شناخته شده اند، ادامه داد: از آنجائيكه نيكوتين موجود در دود حاصله از مصرف قليان همانند ساير مواد دخاني اعتيادآور بوده، مصرف متناوب آن ايجاد وابستگي مي نمايد.


وی ذعان داشت: مصرف كنندگان قليان در هر بار مصرف، دود بسيار زيادتري را در مقايسه با كشيدن يك نخ سيگار دريافت مي كنند به نحوی که افراد سيگاري كه به طور متداول 8 تا 12 نخ سيگار در روز مصرف مي كنند به طور متوسط با 40 تا 75 پك كه به مدت 5 تا 7 دقيقه به طول مي انجامد حدود 5/0 تا 6/0 ليتر دود استنشاق مي كنند.


 وی اضافه کرد: اين در حالي است كه مصرف كننده قليان در هر وعده مصرف كه بع طور متداول 20 تا 80 دقيقه طول مي كشد، حدود 50 تا 200 پك مي زند كه هر پك به طور متوسط حاوي 15/0 تا يك ليتر دود است..


رفیعی اظهار داشت: به عبارت ديگر از نظر ميزان مواجهه و استنشاق دود، هر فرد مصرف كننده قليان در هر وعده معادل 100 نخ يا بيشتر سيگار، دود دريافت می نماید.


وی افزود: بنابراين مي توان نتيجه گرفت كه با فرض جذب بخشي از نيكوتين موجود در دود قليان در اثر عبور آن از آب، مصرف كنندگان قليان با استنشاق مقادير بسيار زيادتر دود جهت رسيدن به آستانه ارضاء وابستگي، در مواجهه با مقادير زيادتر مواد شيميايي سرطان زا و گازهاي خطرناك همچون منواكسيد كربن قرار میگیرند.


وی ادامه داد: ميزان گاز منواكسيد كربن، فلزات سنگين و تركيبات شيميايي سرطان زا منتشره از احتراق ذغال يا مواد ايجادكننده حرارت در قليان در مقايسه با سيگار به مراتب بيشتر و اثرات سوء آن نيز،  چه براي مصرف كنندگان و چه افراد در معرض دود تحميلي، فراتر است.


 کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان چرام در پایان خاطر نشان کرد: بيماري هاي منتقله از طريق دهان و دستان آلوده در اثر استفاده مشترك از قليان، همچون سل و هپاتيت، قابل بررسي است.۵